Klanten ING opnieuw de dupe van een storing

09 april 2013Leestijd: 1 minuut

ING lijkt maar geen grip te krijgen op de aanhoudende storingen. Het internet- en mobielbankieren van de bank kampt dinsdagavond opnieuw met een problemen. ING-internetbankieren, iDeal en de mobiele app zijn beperkt beschikbaar.

Dat heeft de bank laten weten. Volgens een woordvoerder kan een deel van de rekeninghouders niet inloggen. Om hoeveel klanten het gaat, kan ING niet zeggen.

Updaten

Het is ook niet duidelijk wat de oorzaak is van de storing. De problemen volgen op een week van aanhoudende storingen bij ING.

Dinsdagochtend hadden ING-klanten ook al te maken met een storing. De internetdiensten waren beperkt bereikbaar omdat de bank bezig was met het updaten van het beveiligingssysteem. ING hoopte zo toekomstige cyberaanvallen te voorkomen.

Aangifte

De bank laat via Twitter weten bezig te zijn met het oplossen van de storing. Zaterdag kondigde ING aan aangifte te doen van de cyberaanval van vorige week.

De PvdA, SP en het CDA pleitten dinsdag in de Tweede Kamer voor een gesprek met experts over de storing en cyberaanvallen in het online betalingsverkeer van de afgelopen dagen. De conclusies willen zij bespreken met minster Jeroen Dijsselbloem (PvdA) van Financiën.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.