Kabinet stemt in met extra gaswinning in Waddenzee

23 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) toestemming gegeven om extra gas te winnen onder en rond de Waddenzee.

In 2011 heeft de NAM de gaswinning al opgeschroefd, maar het ministerie van Economische Zaken heeft hier nu definitief mee ingestemd.

Grenzen bodemdaling

De NAM is verheugd over de goedkeuring van Kamp. ‘Dit is een belangrijke stap in de procedure,’ aldus een woordvoerder van de NAM.

In 2011 diende de NAM een nieuw zogenaamd ‘winningsplan’ in bij het ministerie met het verzoek de gaswinning te verhogen. Uit eigen onderzoek bleek namelijk dat er meer gas kon worden geproduceerd zonder de grenzen van de toegestane bodemdaling te overschrijden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.