John Ewbank componeert Koningslied; melodie bekendgemaakt (video)

13 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Muziekproducent John Ewbank is door het inhuldigingscomité gekozen als ‘hoofdcomponist’ van het Koningslied. Het lied wordt speciaal gemaakt voor Willem-Alexander in het kader van de troonswisseling.

De componist van het lied werd dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

‘Eventueel geschikt’

‘Toen ik hoorde dat dit speelde, heb ik Richard Krajicek, die in het inhuldigingscomité zit, een sms’je gestuurd en gezegd dat ik iets heb wat misschien geschikt is. Daarna hoorde ik niks, maar toen stond hij ineens voor de deur,’ vertelt Ewbank.

De songwriter en muziekproducent liet in het programma alvast de melodie van het Koningslied horen. Ewbank gaf aan al wat ideeën te hebben over de tekst, zoals: ‘Ik zal waken, je behoeden voor de storm.’

Motto

Het lied moet passen bij het motto: ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’. De coupletten zullen worden samengesteld op basis van de regels die Nederlanders op de website mijndroomvooronsland.nl achterlaten.

Welke artiesten het lied zullen meezingen, is nog niet bekend. Marco Borsato heeft al wel aangegeven te willen meedoen. Trijntje Oosterhuis en Frans Bauer worden genoemd als artiesten die mogelijk ook meewerken.

Sociale media

Het Koningslied zal op 30 april om 19.30 uur worden gezongen.

Op sociale media zijn de meningen verdeeld over de originaliteit van de melodie. De door Ewbank geïntroduceerde melodie vertoont volgens sommigen overeenkomsten met het lied Worship the Lord van Matt Redman.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.