nederland

OM eist achttien jaar tegen Rick H. voor doodslag

08 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag achttien jaar cel geëist tegen Rick H. (29) vanwege doodslag op een 24-jarige man in Amsterdam in 2011. De officier van justitie houdt hem ook verantwoordelijk voor poging tot doodslag op drie anderen en het in bezit hebben van een vuurwapen.

Dat bleek vrijdag tijdens de zitting bij de rechtbank in Amsterdam.

H. heeft bekend dat hij in de bewuste nacht, op 29 oktober 2011 in Amsterdam, het vuur opende op een auto met daarin vier Marokkaanse mannen. Hierbij raakte hij bijrijder Bilal, die aan zijn verwondingen overleed.

Gevaarlijk

Dat de drie andere inzittenden ongedeerd bleven is volgens het OM ‘puur geluk’. Hoewel de verdachte heeft bekend, houdt het OM rekening met het feit dat hij zich zes maanden lang heeft schuilgehouden voor de politie.

In een poging de verblijfplaats van Halman te achterhalen, maakte de politie zijn volledige naam bekend en werden foto’s van hem gepubliceerd. Hij was volgens de politie gevaarlijk en onberekenbaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.