nederland

Immigratie voor het eerst gedaald sinds 2006

07 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Nederland telde op 1 januari 16,8 miljoen inwoners, 48.000 meer dan een jaar eerder. Er kwamen 156.000 immigranten naar ons land, 7.000 minder dan in 2011. Het aantal immigranten is voor het eerst sinds 2006 gedaald.

Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit de cijfers blijkt ook dat 143.000 Nederlanders zijn geëmigreerd.

Terug

Vooral uit Azië en Afrika kwamen vorig jaar minder asielzoekers. Ook keerden minder in Nederland geboren emigranten terug naar ons land.

Aan de stijging van de immigratie uit Midden- en Oost-Europese landen is vorig jaar een eind gekomen. De emigratie van deze groep is juist verder toegenomen, bericht het CBS. Er kwamen 12.000 Midden- en Oost-Europeanen bij, 6.000 minder dan in 2011.

Zuid-Europa

Hoewel de totale immigratie vorig jaar is gedaald, nam de immigratie uit Zuid-Europa verder toe. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische malaise.

Het aantal immigranten uit Turkije, Marokko, Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba is gedaald. De emigratie naar deze landen kwam vorig jaar iets hoger uit dan de immigratie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.