Vertrek Wassila Hachchi blijft vragen oproepen

26 januari 2016Leestijd: 2 minuten
''

Het is nog altijd onduidelijk wat het vertrokken Tweede Kamerlid Wassila Hachchi (D66) nu precies gaat doen. Een recente update op netwerksite Linkedin roept alleen maar nieuwe vragen op.

Het vertrokken Kamerlid Hachchi blijft de gemoederen bezig houden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Onbereikbaar

Naar eigen zeggen is het ex-Kamerlid naar de Verenigde Staten vertrokken om voor het campagneteam van presidentskandidaat Hillary Clinton te werken. ‘We moeten aannemen dat het om een betaalde baan gaat,’ zei D66-leider Alexander Pechtold.

Hachchi is al dagen onbereikbaar voor de pers en een duidelijk antwoord over haar toekomst is nog altijd niet gegeven. Wel gaf ze een summiere verklaring: ‘Wassila Hachchi streeft ernaar af te kunnen zien van wachtgeld, zodra zij een arbeidscontract heeft getekend.’

Eigen stichting

Veel duidelijkheid gaf die verklaring niet. Een recente update op netwerksite LinkedIn gaf dit evenmin. Hieruit blijkt dat de Dialogue Digital Foundation haar nieuwe werkgever is. Deze organisatie is een stichting die vorig jaar door Hachchi zelf is opgericht. Doelstelling van de stichting is het bevorderen van de dialoog. Gek genoeg was één van de stellingen van de stichting dat ‘de macht van de families Clinton en Bush een democratische armoede’ zijn voor Amerika.

Wat Hachchi nu echt gaat doen, wordt zo alleen maar onduidelijker. Ook voor de redactie van Elsevier is Hachchi tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.