In New York getraceerde Wassila Hachchi blijft zwijgen

27 januari 2016Leestijd: 2 minuten

Het plotseling opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi is getraceerd in New York. Maar ze weigert openheid van zaken te geven over haar nieuwe aanstelling.

Hachchi werd door cameraman Daan Wallis aangetroffen voor het partijbureau van Hillary Clinton in New York.

Alles gezegd

De cameraman liep een stukje met haar mee, maar de voormalige politicus weigerde de vragen te beantwoorden. Ze vindt dat ze daar al ‘het nodige over heeft gezegd’.

Daarmee doelt Hachchi op een verklaring die maandag naar de pers werd gestuurd. Hierin zegt ze dat haar vertrek ‘is ingegeven door een positieve keuze om een bijdrage te leveren aan de campagne van Clinton en te leren van internationale politiek.’

Wachtgeld

Of het om een betaalde aanstelling bij de firma-Clinton gaat, wordt niet duidelijk. ‘Wassila Hachchi streeft ernaar af te kunnen zien van wachtgeld, zodra zij een arbeidscontract heeft getekend.’

Volgens een woordvoerder van D66 heeft Hachchi zelf tegen haar partij gezegd dat het om betaald werk in New York zou gaan.

Stichting

Een status-update op netwerksite Linkedin onderstreepte die stelling niet. Hieruit bleek dinsdag dat het ex-Kamerlid haar eigen stichting als hoofdactiviteit heeft aangegeven. Deze stichting, de Dialogue Digital Foundation, werd vorig jaar door Hachchi opgericht.

Oogmerk van de stichting is het ‘bevorderen van dialoog’. Opvallend genoeg poneerde de stichting onlangs de stelling dat ‘de macht van de families Clinton en Bush een democratische armoede’ is voor Amerika.

Ook de redactie van Elsevier heeft Hachchi om uitleg over de situatie gevraagd, maar heeft nog geen antwoord mogen ontvangen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.