nederland

Politie publiceert foto’s relschoppers Schilderswijk

29 juli 2015Leestijd: 1 minuut

De vandalen die eind vorige maand huis hielden in de Schilderswijk in Den Haag moeten met de billen bloot. De politie heeft besloten om afbeeldingen van de relschoppers op het internet te plaatsen.

De afbeeldingen worden op de website van de politie geplaatst en via een opsporingsbericht op TV West verspreid. Dit zal woensdagmiddag gebeuren na het nieuws van 17.30 uur.

Hooligans

Wie niet met foto op internet en op tv wil komen te staan, heeft nog enkele uren om zich alsnog bij de politie te melden. De politie hoopt dat veel relschoppers dit doen. De maatregel is eerder toegepast nadat Feyenoord-hooligans zich hadden misdragen in Rotterdam en Rome.

Eerder werden al meer dan 250 relschoppers opgepakt in verband met de ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk. De meesten komen er af met voorwaardelijke celstraffen en taakstraffen.

Schade

Ondernemers, particulieren en instellingen die schade hebben geleden door het gedrag van de vandalen zullen dit zelf moeten betalen. Zo werden de ruiten en deuren van theater De Vaillant ingetrapt en werd een piano op straat gekieperd. Andere culturele instellingen kwamen het theater tegemoet door een deel van de kosten voor rekening te nemen.

De relschoppers sloegen toe tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. Naast het slopen van spullen riepen de relschoppers ook antisemitische leuzen zoals ‘kankerjoden’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.