nederland

Oud-PvdA-Kamerlid Van der Hoek naar vereniging ridderorden

28 juli 2015Leestijd: 1 minuut

Oud-PvdA-Kamerlid Annet van der Hoek (63) is lid geworden van de raad van toezicht van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden.

‘Dat is een vereniging van bezitters van een koninklijke onderscheiding. Mensen met een lintje moeten zich zelf opgeven. Een van de doelen is bijstand geven aan leden die financiële problemen hebben,’ zegt Van der Hoek.

Toezichthouder

Mieke Pennock (54) is toegetreden tot de raad van toezicht van de Maag Lever Darm Stichting. Haar portefeuille is die voor media­zaken en communicatie. Pennock heeft een achtergrond in de journalistiek (AVRO en Veronica) en politiek. Van 1994 tot 2005 was zij woordvoerder en adviseur van de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Sinds 2005 is ze consultant op het gebied van politiek en media. Pennock: ‘Ik heb zin om mijn ervaring in te zetten ten behoeve van twee miljoen buikpatiënten.’

Nieuw in Transitiecommissie

Oud-hoofdinspecteur van de Inspectie voor de gezondheidszorg Jenneke van Veen (69) is lid geworden van de Transitiecommissie Sociaal Domein. Deze door burgemeester Han Noten van Dalfsen geleide commissie houdt de vinger aan de pols bij de decentralisatie van de zorg.

Elsevier nummer 31, 1 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.