nederland

Vermissingszaak mogelijk na zestien jaar opgelost

31 januari 2015Leestijd: 2 minuten

De politie in het Gelderse Huissen heeft zaterdag een auto uit het water gehaald waar ‘vermoedelijk’ menselijke resten in zijn gevonden. De auto is van Jos Mahler, een man uit Doornenburg die al zestien jaar wordt vermist.

Nadat de auto uit het water van de Nederrijn was gehaald, is deze voor onderzoek naar locatie gebracht. Vermoedelijk is pas over een paar dagen duidelijk of er mensen in de auto lagen en wat hun identiteit is.

Spoorloos

Jos Mahler verdween op 29 november 1998 nadat hij een avondje was gaan stappen in Arnhem. Zijn Poolse vriendin en twee Poolse vrienden zijn sindsdien ook spoorloos. De politie houdt er dan ook ernstig rekening mee ‘dat zich in de auto de lichamen van een of meerdere personen bevinden’.

Een politie-woordvoerder zegt dat ‘niet meteen bij de eerste blik duidelijk’ was of er inderdaad lichamen in de auto lagen. ‘De auto was natuurlijk vol met vies water en zat helemaal onder de algen.’ Nadat de identiteit van de slachtoffers is vastgesteld, zullen eerst de nabestaanden op de hoogte worden gebracht.

De blauwe Datsun van Mahler werd vrijdag gevonden door een beroepsduiker. Na de verdwijning van het viertal vermoedde de politie dat er geen sprake was van een misdrijf, en werd de zaak bestempeld als vermissing.

Honden

In december 1998 verklaarde een man dat hij Mahler met zijn vriendin in Emmerik had gezien, meldt De Gelderlander. Toen is de politie gestopt moet zoeken.

Op de plek waar de auto nu is gevonden, heeft de politie eerder uitgebreid onderzoek gedaan. Zelfs met sonarapparatuur lukte het niet om de auto te vinden. Vrijdag was een team van de stichting Signi Zoekhonden in het gebied vanwege een andere vermissingszaak.

Een van de honden sloeg aan, waarna de beroepsduiker het water is ingegaan. ‘De zoekhonden sloegen ook na zestien jaar nog aan op menselijke geur,’ zegt een medewerker van de stichting.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.