Media: oud-cliënt klapt uit de school over Moszkowicz, en meer

06 december 2014Leestijd: 3 minuten

Donald Groen, met wie Bram Moszkowicz in de clinch ligt, doet zijn verhaal over de ex-advocaat. En onduidelijkheid over het lot van de ontvoerde fotojournalist Luke Somers in Jemen. Het mediaoverzicht van zaterdag 6 december:

* Ex-advocaat Bram Moszkowicz wilde dat Jort Kelder een ‘pak rammel‘ kreeg. Hij vroeg zijn toenmalig cliënt Donald Groen dat voor hem regelen, is te lezen in een interview met de huisvriend van de Hells Angels in het NRC.

De aanleiding was een ruzie tussen beide heren in 2007. Kelder noemde de voormalig topadvocaat ‘maffiamaatje’, omdat hij zwart geld aannam.

Volgens Groen had hij met Moszkowicz een vertrouwensband opgebouwd. De strafpleiter belde hem voor allerlei ‘probleempjes’. Ook moest Groen bemiddelen in een ruzie tussen Moszkowicz en crimineel Stanley Hillis. De ex-cliënt ligt nu zelf in de clinch met Moszkowicz. Groen zou hem 35.000 euro geleend hebben, maar Moszkowicz ontkent dat en weigert terug te betalen. Daarom doet hij nu zijn verhaal in het NRC.

* De Amerikaanse fotojournalist Luke Somers (33), die werd ontvoerd door een lokale tak van de Al-Qa’ida-terreurorganisatie in Jemen, is omgekomen bij de mislukte reddingspoging. Dat zegt zijn zus Lucy volgens de Britse krant The Daily Mail.

Er is vanuit Washington, dat de reddingsoperatie op touw zette, en door de Jemenitische autoriteiten, nog niet op het nieuws gereageerd.

Somers, die werd geboren in de Britse hoofdstad Londen en daarna Amerikaans staatsburger werd, was het doelwit van een ontvoering in de Jemenitische hoofdstad Sana’a vorig jaar september. Deze week werd bekend dat er beelden zijn opgedoken van een ontvoerde man, die zegt Somers te zijn. Hij zegt in de video dat zijn leven in gevaar is. De man vraagt om hem uit zijn benarde positie te bevrijden.

* SBS legt 10 tot 15 miljoen euro neer voor de tv-rechten van de Champions League. Een bedrag dat volgens het AD nauwelijks terug te verdienen is, maar wel enorm welkom is voor de heropbouw van de geplaagde zendergroep, schrijft de krant dit weekeinde. De aandeelhouders van SBS, Sanoma en John de Mol, zijn dan ook erg blij met de naderende deal.

Eerder dit jaar visten ze nog achter het net bij het verkrijgen van de Eredivisiesamenvattingen, die bij de NOS bleven. Hoewel het geboden bedrag aan de hoge kant is voor een commerciële zender, zullen SBS6, NET5 en Veronica er flink op vooruit gaan, weet het AD. Het voetbal levert een hoger marktaandeel op, trekt nieuwe adverteerders en geeft de zenders meer elan. Ook zal het aantal jonge kijkers vermoedelijk groeien.

* Het zou zomaar kunnen zijn dat de twee oorlogsschepen die de Fransen bouwen voor Rusland, nooit worden geleverd. Dat zegt de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian, schrijft The New York Times. ‘We zullen ze mogelijk nooit leveren. De Russen moeten zich bewust zijn van de situatie.’

De levering van de Mistral-schepen staat al een tijdje op losse schroeven, door het conflict met Rusland over de Krim en het oosten van Oekraïne. Onlangs liet de regering in Parijs weten de levering tot nader order op te schorten, met boze reacties uit Moskou tot gevolg: Frankrijk heeft zich maar gewoon aan het contract te houden, klonk het.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.