Media: minima niet blij met gratis computer, en fileleed eigen schuld

29 december 2014Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Minima in Groningen die tweedehands televisies en computers krijgen, zijn daar niet altijd blij mee. En fileleed in wintersportgebieden is vaak de schuld van wintersporters zelf. Het mediaoverzicht van 29 december.

* De tweedehands computers en televisies die de gemeente Groningen aan minima geeft, worden niet altijd enthousiast ontvangen. De ontvangers krijgen liever nieuwe computers en platte televisies, blijkt uit een onderzoek naar de zogeheten ‘witgoedregeling’ van de gemeente, meldt Dagblad van het Noorden.

Sinds 1 maart loopt een proef bij de gemeente om gratis elektronische apparatuur beschikbaar te stellen voor mensen met een laag inkomen. Vooral over computers en televisies wordt geklaagd. ‘Helaas was het niet mogelijk om een platte televisie te krijgen,’ zo luidt een reactie op de regeling.

Minima zouden vooral laptops willen waarmee ze op internet kunnen en films kunnen downloaden. Over ijskasten en wasmachines zijn de ontvangers wel tevreden.

* Afgelopen weekend ontstond een enorme verkeerschaos in de Franse Alpen. Dat had voorkomen kunnen worden als wintersporters beter hadden geluisterd naar de weerberichten, zegt een woordvoerder van de ANWB tegen De Telegraaf.

‘Er werd zaterdag extreme sneeuw verwacht; daar was overal voor gewaarschuwd en dat moest iedereen weten. Maar er moet dan ook wel naar worden gehandeld, bijvoorbeeld door een dag eerder of later naar de skigebieden te vertrekken, zeker in het hoogseizoen.’

* Michael Schumacher begint familieleden te herkennen. Dat zegt voormalig Formule 1-coureur Philippe Streiff tegen Le Parsien. Streiff, een goede vriend van Schumacher, zegt dat Schumacher nauwelijks kan bewegen en nu leert om rechtop te zitten. De hoop is dat hij in de toekomst met krukken kan lopen.

* Het duurt nog wel even voordat de NS alle toegangspoortjes op treinstations sluit. De NS wil uiteindelijk op 82 van de 400 stations toegangspoortjes sluiten, maar het duurt nog zeker twee jaar voordat die operatie is afgerond, zegt commercieel directeur Hans Peters tegen het AD.

De NS hoopt stations met de poortjes veiliger te maken. Toch zijn grote stations als Den Haag Centraal, Schiphol en Utrecht Centraal pas als laatste aan de beurt. Peters zegt dat het op sommige stations moeilijk is om de goede plek voor de poortjes te kiezen.

* Partners bij de grote accountantskantoren zien hun inkomens stijgen, blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. Het gemiddelde partnerinkomen is het afgelopen boekjaar bij de vier grootste kantoren weer omhoog gegaan.

Bij PwC kregen de partners het afgelopen jaar gemiddeld 639.700 euro. Ook partners bij KPMG gingen er ondanks alle affaires en ophef rond het kantoor op vooruit. Zij verdienden gemiddeld 395.141 euro, tegen 373.000 in het jaar ervoor.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.