nederland

VVD grootste in Haarlem

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

HAARLEM (ANP) – De VVD is, net als na de vorige Kamerverkiezingen in 2012, in Haarlem als grootste uit de bus gekomen. De partij behaalde 19,1 procent van de stemmen, een lichte daling van ongeveer 4 procent.

D66 is de tweede partij met 17,9 procent. De PvdA kreeg 7,8 procent van de stemmen. In 2012 kwam die partij nog op 30,4 uit. GroenLinks boekte een grote winst van 11,6 procent ten opzichte van vorige verkiezingen en komt uit op 15,6 procent van de stemmen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.