nederland

Roemer gaat voor centrumlinks kabinet

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Verkenner Edith Schippers moet een centrumlinks kabinet van SP, GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie onderzoeken. Dat heeft SP-leider Emile Roemer maandag aan haar voorgesteld. ,,Dit is mijn eerste voorkeur.”

Roemer weet ook dat de kans op een dergelijke coalitie niet groot is. ,,Ik kan tellen en rekenen en weet ook wel dat het niet de eerste optie is bij een heleboel partijen. Dat er eerst een andere optie wordt onderzocht, lijkt me logisch”, zei hij na het gesprek met Schippers.

De SP-leider heeft haar dan ook geadviseerd meerdere coalities te onderzoeken. De partij sluit de VVD en PVV uit als coalitiepartners.

In een centrumlinks kabinet moet volgens Roemer ,,het herstel van de gemeenschap voorop staan en de aanpak van het doorgeslagen individualisme in de samenleving”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.