nederland

Overbuurvrouw stak peuter vermoedelijk neer

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

UITHOORN (ANP) – Het driejarige kind dat dinsdag in Uithoorn gewond raakte door een steekincident is waarschijnlijk aangevallen door een overbuurvrouw. Dat maakte de politie woensdag bekend. Wat de vrouw tot haar daad heeft gedreven wordt nog onderzocht.

De vrouw was op bezoek bij het slachtoffertje. Toen de moeder van het kind naar buiten ging om een sigaretje te roken, stak de vrouw het kind neer, aldus een woordvoerder van de politie. Na haar daad vluchtte ze weg op een gele fiets. De politie begon onmiddellijk een zoektocht waarbij ook een helikopter werd ingezet. Vanuit het toestel zagen agenten de vrouw op een afdak tussen twee flats liggen. Ze was van een van de gebouwen gesprongen. Reanimatiepogingen mochten niet baten.

De vrouw was bekend bij hulporganisaties en de politie, aldus de woordvoerder. Het kind is buiten levensgevaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.