nederland

NVJ hekelt DENK om wegsturen journalisten

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De politieke partij DENK van Tunahan Kuzu ,,bewijst de democratie een slechte dienst” door journalisten te weigeren en de deur te wijzen op openbare bijeenkomsten. Dat stelt secretaris Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ naar aanleiding van het weigeren en wegsturen van een groot aantal journalisten op de verkiezingsbijeenkomst van DENK, woensdagavond.

,,Het is niet de eerste maal dat DENK dit doet”, stelt Bruning. ,,Het is zeer teleurstellend gedrag en het is een zeer slecht voorbeeld voor een partij die serieus wil deelnemen aan de democratie.” Natuurlijk mag iedere partij bepalen waar en wanneer zij media te woord wil staan, vindt hij. ,,Maar in een goed functionerende democratie moeten onafhankelijke media wel de kans krijgen om te verslaan en te controleren. Als DENK dat niet inziet, begrijpt de partij niet hoe de Nederlandse rechtsstaat werkt.”

De NVJ maakt na de verkiezingen altijd een rondje langs de nieuwe parlementariërs en partijen. Bruning zal DENK dan ook aanspreken op dit gedrag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.