nederland

Aboutaleb: PvdA moet leider anders kiezen

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb pleit voor een andere manier om een partijleider te kiezen. ,,Ik vind zo’n verkiezing niet de goede manier om een partijleider te kiezen. Dat je dan andere kandidaten moet afvallen. Die manier van verkiezing moet heroverwogen worden”, zegt hij in een interview op de website van het Centrum voor Lokaal Bestuur, de bestuurdersvereniging van de partij.

Aboutaleb werd in aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA vaak genoemd als mogelijke leider. Hij benadrukte telkens dat hij burgemeester wilde blijven en niet van plan was aan de interne strijd mee te doen. Op de vraag hoe hij zijn eigen rol de komende tijd ziet, antwoordt hij: ,,Ik weet het niet. Ik ben altijd beschikbaar voor overleg en dialoog.” Daarna volgt zijn kritiek op lijsttrekkersverkiezingen.

Als oorzaken van het historische verlies van zijn partij noemt de burgemeester onder meer dat die ,,onvoldoende met de tijdgeest mee is gegaan” en ,,misschien te ver is gegaan” met bezuinigen. Daarnaast wordt volgens hem ,,het adagium ‘eerlijk delen’ waar de PvdA mee groot is geworden, niet meer gedeeld”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.