nederland

RTL past voorwaarden hulpprogramma’s aan

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – RTL gaat de voorwaarden voor het meedoen aan medische hulpprogramma’s aanpassen. Zo krijgen deelnemers voortaan minimaal drie maanden en maximaal een halfjaar nazorg. Ook worden ze van tevoren beter geïnformeerd over de behandeling en de risico’s die daaraan zijn verbonden en worden de behandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde behandelaars in instellingen met een keurmerk.

RTL heeft daartoe besloten na een reeks artikelen in NRC Handelsblad. Daaruit kwam naar voren dat een deel van de deelnemers zich ernstig misleid voelde. Zo kregen ze operaties waar ze niet om hadden gevraagd en die niet altijd correct werden uitgevoerd. Er was ook amper psychologische begeleiding. Verder moesten ze geheime contracten tekenen dat ze flink zouden moeten betalen bij voortijdig afhaken.

Zenderbaas Erland Galjaard zegt dat er inderdaad fouten zijn gemaakt en biedt een oplossing aan voor mensen die zich gedupeerd voelen. Maar volgens hem zijn de meeste deelnemers tevreden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.