nederland

‘Openbaar vervoer moet sneller en slimmer’

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Wie met het openbaar vervoer reist tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht moet in 2040 binnen een uur van deur tot deur komen. Een groot netwerk met directe verbindingen naar drukbezochte plekken in steden is de oplossing.

Dat melden het ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincies, spoorbeheerder ProRail, NS, andere openbaarvervoerbedrijven en de zogenoemde metropoolregio’s in een gezamenlijke toekomstvisie. De wachttijden moeten korter worden, doordat metro’s, lightrails en bussen frequenter gaan rijden. Het ov moet volgens de initiatiefnemers door de maatregelen over dik twintig jaar een stuk sneller en slimmer zijn.

Dat de reistijd tussen de vier grote steden flink omlaag moet, is omdat hier steeds meer mensen wonen en werken en de reisbehoefte dus groot is, zo staat in het rapport.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.