nederland

Kerstbomenzagen op de Veluwe weer succes

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – Op het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn al 1600 bomen omgezaagd en meegenomen om in huiskamers te zetten. Het park biedt die mogelijkheid en na het eerste weekend zijn er al meer bomen meegenomen dan de duizend in totaal van vorig jaar.

Ook komend weekend nog kunnen bezoekers (met entreekaartje) gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen: één boom per bezoeker. Een woordvoerder van het park legt uit dat ook de natuur ermee is geholpen. De dennenbomen groeien op open stuifzandgebieden. Ze moeten daar op een gegeven moment wel weg, om te voorkomen dat die vlakte een dennenbos wordt.

Vrijwilligers begeleiden de belangstellenden die – al dan niet met eigen zaag – een boom komen halen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.