nederland

Duizenden sluiten Boschjaar af

11 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Het Boschjaar, waarmee groots werd herdacht dat de beroemde schilder Jeroen Bosch vijf eeuwen eerder overleed, is zondag met een openluchtmanifestatie afgesloten. Volgens de organisatie woonden duizenden mensen de gebeurtenis in Den Bosch bij.

Daarbij werd onder meer een 12 meter hoge smeedijzeren uil onthuld met een vuurwerk. Circa 350 mensen smeedden mee aan de vogel die veelvuldig in het werk van Bosch voorkomt.

Topevenement van het Boschjaar was een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen van de meester in het Noordbrabants Museum. Er kwamen een kleine 422.000 mensen uit tal van landen op af.

Extra bezoekers

De gemeente Den Bosch ontving dit jaar ten minste 1,3 miljoen extra bezoeken volgens de eerste tellingen. Ook andere Brabantse plaatsen, waar op Bosch geïnspireerde exposities waren, profiteerden mee.

Een aantal exposities loopt nog door, zelfs tot in het komende jaar. Maar de grote slotmanifestatie met duizend muzikanten en zangers was toch het eigenlijke sluitstuk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.