nederland

‘Wilders moet open discussie kunnen voeren’

18 november 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP) – PVV-leider Geert Wilders moet als politicus en fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij ,,een open discussie kunnen voeren over maatschappelijke problemen’’.

De overheid heeft via het Openbaar Ministerie niet het recht om politieke speeches te interpreteren, zei Wilders’ raadsman Geert-Jan Knoops vrijdagmiddag op de eerste dag van zijn pleidooi. ,,Dan komen we op het glijdende terrein van het interpreteren”, waarschuwde de strafpleiter in het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp.

Daarnaast heeft de politicus bij het afleggen van de eed als lid van de Staten-Generaal de plicht om de wil van zijn kiezers te verwoorden. ,,Hij dient het partijprogramma uit te dragen, binnen en buiten parlement”, sprak Knoops.

Knoops zet maandag het pleidooi voort.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.