nederland

Vrijspraak voor mishandeling baby

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

ZWOLLE (ANP) – Een 31-jarige man uit Genemuiden is donderdag door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken voor de mishandeling van zijn destijds een maand oude baby. Volgens de rechtbank ontbreekt wettig bewijs voor de mishandeling.

Zijn vriendin schreeuwde hem wakker op de ochtend dat het kind in zijn wieg lag en niet meer ademde. In het ziekenhuis werd naast een ernstig zuurstoftekort ook een gebroken oogkas en een hersenafwijking ontdekt. Maurice V. verklaarde bij de politie dat hij de baby op de buik had gelegd en toen zelf in slaap was gevallen. Ook had hij met geweld een speen in de mond van de baby geduwd. Dat kon de gebroken oogkas verklaren. Later, op de zitting in de rechtbank, zei hij dat hij had gelogen om zijn vriendin in bescherming te nemen.

Het kind woont inmiddels in een pleeggezin.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.