nederland

Van Tongeren niet op lijst GroenLinks

18 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks staat niet op de lijst van haar partij voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat schrijft de volksvertegenwoordigster vrijdag op Facebook.

,,Na me ruim zes jaar met volle overtuiging voor GroenLinks ingezet te hebben, sta ik niet op de concept-lijst”, aldus Van Tongeren.

De voormalige Greenpeace-directeur schrijft verder: ,,Ik kijk met plezier terug op mijn werkzaamheden, maar wel getemperd door het besef dat groen beleid nog steeds te wensen overlaat en daarvoor opkomen zeer noodzakelijk is.” Over de reden voor het ontbreken van haar naam op de lijst vermeldt ze niets. GroenLinks presenteert de lijst zondag.

Van Tongeren is momenteel een van de vier Tweede Kamerleden van GroenLinks, met Jesse Klaver als fractievoorzitter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.