nederland

Anti-Pegida-activisten Den Haag aangehouden

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De politie heeft zondag vier anti-Pegida-activisten aangehouden in Den Haag. Het viertal verstoorde vanuit twee kano’s op de Prinsessegracht een betoging van de anti-islamitische organisatie met lawaai en vuurwerk. De activisten hadden in tegenstelling tot Pegida geen vergunning om te demonstreren.

Om de betogers op het water in te kunnen rekenen, vorderden agenten een rondvaartboot. Tijdens de actie kantelde een van de kano’s waardoor twee demonstranten in het water belandden. Op de kant werden ze aangehouden. De vier werden aangehouden onder meer wegens ordeverstoring en het feit dat zij Romeinse kaarsen afstaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.