nederland

Protestoptochten tegen gaswinning Groningen

24 september 2016

ASSEN (ANP) – Vanuit verschillende plaatsen in Groningen en Drenthe zijn zaterdag protestoptochten op weg gegaan naar het hoofdkantoor van de NAM in Assen om te protesteren tegen de gaswinning die leidt tot aardbevingen.

Vanuit het aardbevingsgebied in Groningen is een stoet van tractoren, auto’s en motoren onderweg naar Assen. Vanuit de stad Groningen is een groep fietsers vertrokken, terwijl binnen de Drentse hoofdstad een groep betogers te voet naar het NAM-kantoor trekt. In totaal gaat het volgens de organisatie om enkele honderden betogers, die rond 14.00 uur aankomen bij het hoofdkantoor aan de Schepersmaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.