nederland

Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De gemeente Utrecht wil dat er minder gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd en eist dat het Rijk zich houdt aan de gemaakte afspraken daarover. Utrecht heeft daarover een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu en Infrastructuur.

Het ministerie maakte onlangs cijfers bekend waaruit blijkt dat er veel meer gevaarlijke stoffen zijn vervoerd over het spoor bij Utrecht dan afgesproken. Ook over trajecten waar überhaupt geen gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden is dit gebeurd. Zoals Utrecht-Amersfoort en Harmelen-Utrecht.

Vooral het vervoer van brandbare gassen valt op; hiervan werd volgens Utrecht drie keer zoveel vervoerd als afgesproken.

De gemeente wil met spoed in gesprek met de staatssecretaris en de provincie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.