nederland

Eind gemaakt aan vleesverkoop via Facebook

27 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De NVWA heeft zaterdag een eind gemaakt aan de verkoop van vlees aan particulieren via een besloten Facebookgroep. Op drie locaties in het land zijn de administratie en vleesproducten in beslag genomen. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laten weten.

Leden van die besloten groep op Facebook konden bestellingen plaatsen, waarna het vlees eens per week werd geleverd. Maar dat werd ongekoeld vervoerd, voldeed niet aan de etiketteringseisen en ook de houdbaarheid was niet duidelijk. Zeker met het warme weer is dat gevaarlijk, stelt de NVWA. Ook daarom is de eigen inlichtingen- en opsporingsdienst erop afgestuurd.

Onderzocht wordt nu nog waar het vlees vandaan komt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.