nederland

Marsleider dacht terug aan warmte 2006

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – Marsleider Johan Willemstein van de Nijmeegse Vierdaagsen heeft tijdens de zeer warme editie van dit jaar ,,weleens teruggedacht aan 2006.” In dat jaar werd de Vierdaagse afgelast nadat op de eerste dag twee lopers waren bezweken door de hitte.

,,Het loopt dit jaar allemaal goed. Dat er lopers in het ziekenhuis belanden is heel vervelend, maar te verwachten met zo’n massa mensen en hitte. We zijn sinds 2006 stukken professioneler geworden. Zakelijk gezien ben ik dus heel tevreden.”

Maar Willemstein maakte ook mee wat er in 2006 gebeurde. ,,Ik heb deze dagen daar echt wel aan gedacht. Zeker als je ziet hoe sommige lopers aan het eind van de dag binnenstrompelen. Ik heb echt wel eens gedacht: hoe gaat dat verder vandaag.”

Donderdag zijn ondanks opnieuw hoge temperaturen voor zover bekend veel minder lopers behandeld aan hitteklachten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.