Lichamen militairen maandag terug uit Mali

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De lichamen van de twee militairen die vorige week omkwamen door een ongeluk met een mortier in Mali komen maandag aan in Nederland. Het vliegtuig landt waarschijnlijk rond 18.00 uur op de luchthaven van Eindhoven, zei een woordvoerster van Defensie.

Voor de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld werd voor vertrek uit Bamako een herdenkingsceremonie gehouden door de VN-missie. Een tweede ceremonie staat gepland op Eindhoven, zei de woordvoerster.

Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie. De onderzoekers zijn inmiddels in Mali. Het ongeluk met een draagbare 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.