nederland

40 haaien gevangen bij Sharkatag

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MIDDELBURG (ANP) – De afgelopen vier dagen hebben vissers en onderzoekers rond Neeltje Jans in Zeeland ongeveer veertig haaien gevangen, gekenmerkt en weer teruggezet. Het is de vijfde keer dat het zogeheten Sharkatag is georganiseerd. Elke dag gingen ongeveer honderd sportvissers het water op om vissen te vangen en te kenmerken of om gemerkte haaien terug te vangen.

Door het verzamelen en analyseren van de gegevens komt informatie aan het licht over de leefgebieden en de routes van de haaien. De onderzoekers krijgen ‘terugmeldingen’ dat haaien zijn gezien en gevangen bij Schotland en in het Engels Kanaal. Maar er komen ook meldingen uit de Golf van Biskaje.

Sharkatag wordt georganisserd door onder meer Sportvisserij Nederland, Dutch Shark Society en Imares-Wageningen Universiteit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.