nederland

NS sluit bieden regionale lijn 2020 niet uit

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Topman Roger van Boxtel van de NS sluit niet uit dat zijn bedrijf na 2019 weer gaat bieden op regionale treinlijnen in Nederland. Dat zei hij donderdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. De treinvervoerder kondigde eerder dit jaar in zijn strategie aan zich te zullen concentreren op het hoofdrailnet.

In 2019 wordt gekeken hoe de NS op het hoofdrailnet presteert. Daar wil de NS eerst ,,glanzend” doorheen komen, aldus van Boxtel. Als deze evaluatie goed wordt afgerond ,,dan kunnen er nieuwe situaties ontstaan”. Provincies zouden de NS dan volgens hem weer kunnen vragen op regionale lijnen te gaan bieden.

Tot die tijd richt de NS zich volledig op het hoofdrailnet. Pas in 2020 is er weer de mogelijkheid om op een regionale concessie te bieden. Het gaat dan om een lijn in het noorden van het land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.