nederland

‘Huisarts Tuitjenhorn ten onrechte geschorst’

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TUITJENHORN (ANP) – Huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn had in 2013 niet voor zeven dagen geschorst mogen worden door de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) wegens zijn rol bij een omstreden euthanasie. Dat heeft de Raad van State (RvS) woensdag bepaald naar aanleiding van een hoger beroep van Tromps weduwe. Die klaagde over de wijze waarop de IGZ in 2013 optrad tegen haar overleden echtgenoot.

De inspecteur heeft volgens de Raad van State niet aannemelijk gemaakt dat hij acuut moest ingrijpen en dat onmiddellijk maatregelen genomen moesten worden.

Huisarts Tromp gaf in augustus 2013 veel meer morfine dan toegestaan aan een terminaal zieke patiënt, die korte tijd later overleed. Na een melding stelde de IGZ Tromp voor zeven dagen op non-actief. De huisarts tekende daartegen bezwaar aan, maar maakte korte tijd later een einde aan zijn leven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.