nederland

Albert Heijn brengt dino’s tot ‘leven’

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ZAANSTAD (ANP) – Albert Heijn brengt met een nieuwe interactieve spaaractie dinosaurussen tot ‘leven’. Samen met bioloog Freek Vonk kunnen kinderen zo alles te weten komen over dino’s. Met een speciale virtualreality-bril en een app kun je een aantal dino’s zien bewegen. Wie een van de twintig speciale kaartjes scant, ziet een dinosaurus in 3D geprojecteerd in de werkelijke wereld. Ook zijn er plaatjes met speciale effecten als geur of ‘glow in the dark’.

De actie staat in het teken van de komst van de Tyrannosaurus rex, die in september naar Nederland wordt gehaald door Naturalis. Vonk is als wetenschapper verbonden aan het Leidse museum. De T.rex heeft de naam Trix gekregen en is in 2013 opgegraven in de Verenigde Staten.

In totaal zijn er 160 verschillende plaatjes met feiten en weetjes over dino’s. De supermarktketen spreekt zelf van de ‘meest innovatieve spaaractie ooit’. De AH-spaaractie begint maandag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.