nederland

‘Lage pakkans voor appende automobilist’

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De politie houdt in Nederland weinig gerichte controles om automobilisten te betrappen die bellen of appen achter het stuur. Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs tien regionale eenheden van de politie.

Vier eenheden lieten weten wel eens gerichte controles te hebben gehouden. De andere politie-eenheden controleren incidenteel of nemen de controles mee in de surveillance op de weg.

Het aantal boetes voor bellen of appen achter het stuur loopt al jaren terug. Zo gaf de politie in 2010 nog 140.000 mensen een bekeuring omdat ze achter het stuur met hun telefoons in de weer waren. Dat aantal daalde vorig jaar naar 33.000, becijferde de krant.

,,De pakkans is bijna nul”, zegt oud-verkeersofficier van Justitie Koos Spee in het AD. ,,Kijk om je heen. Op de weg zie je voortdurend mensen bellen en sms’en. Vooral dat laatste is levensgevaarlijk, omdat je ogen niet meer op de weg zijn gericht.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.