nederland

Bandenprikker Westland aangehouden

07 mei 2016Leestijd: 1 minuut

WESTLAND (ANP) – De politie heeft een negentienjarige jongen uit ‘s-Gravenzande aangehouden op verdenking van vernieling van bijna driehonderd autobanden. Van de bandenprikker waren sinds enkele dagen beelden van bewakingscamera’s in omloop. Op basis van die beelden en andere informatie, waaronder getuigenverklaringen, kon de jongen worden opgepakt.

De bandenprikker was actief in de gemeente Westland sinds de zomer van vorig jaar. Hij sloeg toe in Monster, ‘s-Gravenzande en Naaldwijk en dupeerde honderden autobezitters. Op de auto’s liet hij vaak de naam Slash achter.

De jongen is vrijdagavond aangehouden, maar waar dat was wil de politie niet zeggen. Ook wil ze niets kwijt over ,,verschillende voorwerpen” die in zijn woning in beslag zijn genomen.

De recherche gebruikt het weekend om de verdachte te horen. Hij wordt waarschijnlijk maandag voorgeleid, zegt een politiewoordvoerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.