nederland

Van der G. opnieuw voor de rechter

11 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Volkert van der G. moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak van het kort geding in februari. Daarin oordeelde de rechter dat de moordenaar van Pim Fortuyn niet langer verplicht psychologische behandelingen hoeft te ondergaan.

De rechter oordeelde dat de opgelegde voorwaarde geen ruimte laat voor het aanwijzen van een psycholoog nu de psychiater niet meer betrokken is. Het OM laat vrijdag weten het hiermee niet eens te zijn. Het OM vindt dat de rechter de bijzondere voorwaarde en het feitelijk verloop te beperkt heeft uitgelegd.

Eerder al vocht Van der G. met succes het dragen van een enkelband aan. Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.