nederland

Te koop: ministerie

10 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het leegstaande pand van het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag staat te koop. De nieuwe eigenaar mag met 70 procent van het pand zelf doen wat hij of zij wil, bijvoorbeeld er huur- of koopwoningen van maken. Het resterende deel van het pand is voor bedrijven en kantoren die passen bij de toekomstige bestemming van het gebied. n – belangrijke voorwaarde – de eerste vijf jaar moet de nieuwe eigenaar ,,sobere woonruimte aan 350 mensen met een verblijfsvergunning” verhuren. Daar is subsidie voor beschikbaar.

Het voormalige SZW-pand zit aan de Anna van Burenstraat in Den Haag, naast het treinstation Station Laan van NOI. Investeerders en projectontwikkelaars kunnen binnenkort een bod op het pand uitbrengen. Een vraagprijs is niet bekendgemaakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.