nederland

Slagter baalt van privégrap Rutte

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Omroepbaas Jan Slagter van MAX baalt van de grap die premier Mark Rutte woensdagavond maakte over zijn vermeende relatie met vakbondsvrouw Lilian Marijnissen. Rutte zei tijdens het Correspondents’ Dinner: ,,de dochter van Jan Marijnissen wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep MAX”, waarmee hij refereerde aan het gerucht dat de 61-jarige Slagter en de 30-jarige Lilian een relatie met elkaar zouden hebben.

Slagter laat in een verklaring aan het AD weten dat hij nu al ,,dagenlang geconfronteerd wordt met verhalen in de media over ons (vermeende) privéleven” en daarom voelt hij zich genoodzaakt te reageren: ,,Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie.”

Dat de omroepbaas niet kon lachen om de grap van Rutte, werd groot in beeld gebracht tijdens de uitzending van woensdagavond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.