Premium Lock Zo was de jeugd van BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas in Cuijk

15 november 2023Leestijd: 3 minuten
In café De Bond in Cuijk kwam jonge Caroline van der Plas met haar ouders mee. Foto: Rob Voss

Voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen bezoekt EW de plaatsen waar lijsttrekkers opgroeiden. In dit geval Cuijk, het dorp waar Caroline van der Plas (BBB), geboren op 6 juni 1967 in Cuijk, vandaan komt.

Caroline van der Plas werd er geboren en woonde er in haar peuterjaren. ‘Cuijk is er wel op achteruitgegaan.’

Caroline van der Plas kwam in de wijk De Valuwe

Cuijk is vernoemd naar de kromming – keukja in het Keltisch – in de Maas waarlangs het ligt. In de wijk De Valuwe kwam BBB-leider Caroline van der Plas ter wereld. De Maas stak zij vaak over met het pontje, toen de snelste route van Cuijk naar Nijmegen. ‘Ik was altijd vreselijk bang voor het water. Op weg ernaartoe vroeg ik of we alsjeblieft niet de boot op hoefden. Mijn broer zat me dan uit te lachen. Tot we de pont opreden: dan begon ik te krijsen en schaamde mijn familie zich kapot. In mijn beleving duurde het heel lang eer de boot over was.’

Cuijk ligt in het gebied waar de voormalige Generaliteitslanden – waar vroeger veel Katholieke Volkspartij werd gestemd – en Oost-Nederland in elkaar overlopen. Met de rivier ertussen. In onderzoek naar maatschappelijke verschillen in de Atlas van Afgehaakt Nederland scoort Cuijk hoog in de categorie arbeidsongeschikten: veel hoger dan omliggende gemeenten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw