Premium Lock Ex-KLM baas kan met ‘sexy airline’ in twee jaar naar Schiphol

04 september 2023Leestijd: 9 minuten
Pieter Elbers is CEO van vliegtuigmaatschappij IndiGo

IndiGo-CEO Pieter Elbers (53) heeft het naar zijn zin in India. De voormalig KLM-topman lijkt bevrijd van politici die de luchtvaart afknijpen en ziet zijn vliegmaatschappij snel groeien. Eric Vrijsen sprak met Elbers in New Delhi.

Voormalig KLM-topman Pieter Elbers is een jaar aan de slag bij de grootste luchtvaartmaatschappij van India. Hij draagt nu Nehru-jasjes en voorziet geen terugkeer naar Nederland, althans niet in de komende jaren. ‘Ik ben aan het bouwen en ondernemen,’ zegt hij. ‘Hier spat overal de energie vanaf.’ De CEO van prijsvechter IndiGo plaatste deze zomer de grootste vliegtuigorder ooit. Hij is bezig van India een wereldmacht in de luchtvaart te maken.

Elbers tekende in Parijs een contract voor vijfhonderd Airbus 320-toestellen, boven op de eerdere bestellingen van in totaal vijfhonderd vliegtuigen. Elke week neemt IndiGo een nieuw vliegtuig in gebruik en zo gaat dat duizend weken (twintig jaar) door. Elbers mag soms drie keer per week ergens in India een taart aansnijden bij het openen van alweer een nieuwe verbinding. Dit jaar opende hij al honderd directe lijnen.

‘Het is heus niet om te familiariseren,’ zegt hij over zijn Nehru-jasjes. ‘Ze zijn mooi en comfortabel. Heel praktisch in dit warme klimaat.’ Geregeld reist hij in Nehru-jasje naar Jakarta, Abu Dhabi, Nairobi of Tasjkent, omdat zijn maatschappij IndiGo ook daar begint met vluchten vanuit Delhi, Mumbai, Hyderabad en andere Indiase bestemmingen.

Overal een praatje

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw