In Den Haag Premium Corner

Hermans’ heilige vuur brandde tot aan zijn dood

09 september 2021Leestijd: 2 minuten

Woensdag 1 september, op de dag dat hij honderd jaar geleden in Amsterdam werd geboren, begon het Willem Frederik Hermans-jubi­leumjaar. Waar te gaan als je er iets van wilt zien? Twintig jaar woonde de in 1995 overleden schrijver in Groningen (en het naburige rietdakendorp Haren). Maar Groningen doet er vrijwel niks aan: Hermans háátte Groningen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.