In Zaamslag Premium Corner

Zeeuws-Vlaanderen wordt langzamerhand Vlaams-Zeeland

04 maart 2021Leestijd: 2 minuten

PvdA-fractievoorzitter Laszlo van de Voorde (32) ontvangt thuis in Zaamslag met een bolus bij de koffie. Alsof hij met de Zeeuwse lekkernij wil benadrukken: we horen bij Zeeland, bij Nederland. Hij diende in 2020 een ­motie in om de naam van de gemeente Terneuzen, waar Zaamslag onder valt, te veranderen in ‘Hollands Wingewest’. Ook wil hij dat Zeeuws-Vlaanderen een aparte status krijgt à la Bonaire, Sint ­Eustatius en Saba.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.