In Brussel Premium Corner

Strijd over oeroude Franse ambities

17 november 2020Leestijd: 2 minuten

Angela Merkels rechterhand Annegret Kramp-Karrenbauer (beiden CDU) gooide begin november de glazen van het Élysée in. Terwijl de Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) ijvert voor een strategisch autonome Europese Unie (EU), schreef Duitslands minister van Defensie, met goedkeuring van bondskanselier Merkel: ‘Het moet afgelopen zijn met de illusie van Europa’s strategische autonomie.’ Macron reageerde in een interview: ‘Ik ben het daar hartgrondig mee oneens. Dat is een historische misinterpretatie.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.