Premium Lock De Jonge wil de mouwen opstropen

28 juni 2019Leestijd: 3 minuten
Vice-premier Hugo de Jonge (CDA) na de ministerraad

De industrie vindt het Klimaatakkoord te ver gaan en Greenpeace is tegen, omdat het niet ver genoeg gaat. Die stellingnames onderschrijven dat het Klimaatakkoord van de ministerraad deugt; de twee uitersten van de polder zijn immers tegen.

Dat was vrijdagmiddag de heersende opvatting in Nieuwspoort waar eerst vicepremier Hugo de Jonge (CDA) de wekelijkse persconferentie na de ministerraad gaf en vervolgens drie ministers en een staatssecretaris het Klimaatakkoord toelichtten. De meeste deelnemers aan de klimaattafels die eind vorig jaar het basismateriaal aanleverden voor het Klimaatakkoord, woonden de presentatie bij.

De Jonge, die premier Mark Rutte (VVD) als voorzitter van de ministerraad verving vanwege diens aanwezigheid bij de G20 in Japan, mocht de toon zetten. Na alle ophef eerder dit jaar over de onbetaalbaarheid van te nemen maatregelen voor de burger, benadrukte hij dat het kabinet gekozen had voor ‘betaalbaarheid en haalbaarheid’.

Het kabinet had gestreefd naar maatregelen die op draagvlak kunnen rekenen, vandaar de lagere energierekening met gemiddeld 100 euro per jaar, zei De Jonge. In februari ‘baalde’ premier Rutte nog enorm over de hoog uitgevallen energierekening van dit jaar.

Nuchtere aanpak

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw