In Brussel Premium Corner

Straatsburg als Parlementslocatie

07 mei 2019Leestijd: 2 minuten

Het moet afgelopen zijn met het 114 miljoen euro per jaar kostende verhuis­circus van het Europees Parlement tussen Straatsburg en Brussel, vindt CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer, mogelijk de volgende bondskanselier van Duitsland. Brussel moet de enige Parlementszetel worden, zei zij. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) volgt haar daarin en wil mede daarom dat het Europees Verdrag, waarin afspraken staan over de Europese Unie (EU), wordt aangepast.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.