Toerisme Premium Corner

Texel is populair, maar wendt massatoerisme af

02 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

Steeds meer buitenlandse toeristen ontdekken Texel, maar het eiland mag niet nog drukker worden.

De zomerhitte maakt zelfs het verkeer loom. Een lange stoet auto’s rijdt vanaf de boot in slome tred langs verdorde grasvelden naar de Texelse dorpen. Wie deze zomer een zon­vakantie wil, hoeft niet naar Frankrijk. En dat voelen ze bij het VVV-kantoor. Dagelijks krijgen ze nog telefoontjes van mensen die last minute een paar dagen willen doorbrengen op het eiland. VVV-medewerkers bellen diverse malen per week overnachtings­loca­ties om te vragen of er nog annuleringen zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.