Politiek nieuws Premium Corner

Klimaat afspraak en kritiek op Turkije

03 juli 2018Leestijd: 2 minuten

Klimaatafspraak

Zeven zeer verschillende politieke partijen hebben een gezamenlijke klimaatwet gepresenteerd. VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en SP spreken af dat de CO₂-uitstoot van Nederland in 2050 zo goed als nihil moet zijn. Elektriciteitsproductie moet CO₂-neutraal, dus zonder gas en olie. Volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher ‘beëindigt de wet de discussie of we klimaatdoelen willen halen’. Maar de wet spreekt alleen een intentie uit en is niet bindend. Daarnaast omvat hij geen maatregelenpakket. Dat was te lastig door de uiteenlopende opvattingen van de partijen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.