Rotterdam

De uitvaart van Ruud Lubbers in beeld

20 februari 2018

Bij de herdenkingsdienst voor oud-premier Ruud Lubbers (CDA) veel bekende oud-politici aanwezig. Lubbers, die vorige week donderdag zijn laatste adem uitblies, wordt dinsdagmiddag in familiekring begraven.

Om twaalf uur is er voor genodigden een besloten herdenkingsdienst in de katholieke Laurentius- en Elisabethkathedraal in Rotterdam.

Bij de dienst zijn alle nog levende oud-premiers aanwezig: Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb is in de kathedraal om zijn plaatsgenoot de laatste eer te bewijzen. Prominente CDA’ers Elco Brinkman, Hans van den Broek en Wim Deetman zijn ook in Rotterdam om hun partijgenoot een laatste eer te bewijzen.

Speciale uitgave Elsevier Weekblad Ruud Lubbershttps://userfiles.mailswitch.nl/c/fae57ec2742adf41cb91c83489ff9299/3216-05a4e2aa3b258d35538f0d06de9be250.jpg

Ruud Lubbers is niet alleen de langstzittende premier van Nederland, maar misschien ook wel de kleurrijkste. Hij kende triomf, adoratie en succes. Maar ook verraad, deceptie en verlatenheid. Er waren affaires met bedrijven en, blijkbaar, vrouwen, maar ook broedertwisten, althans als Helmut Kohl en Elco Brinkman broeders kunnen worden genoemd.

 

In deze ruim geïllustreerde uitgave belicht Elsevier Weekblad het leven van de minister-president die Nederland met een ongekend hard, maar noodzakelijk beleid de economische crisis van de jaren tachtig uitstuurde. Politiek journalist Bert Steinmetz beschrijft zijn leven vanaf zijn vroege jongensjaren in Rotterdam en toont hoe Lubbers naast een harde, zakelijke kant ook een ‘linksige’ inborst had. De tegenkant van de doener was de jezuïet met belangstelling voor ‘het geheim der dingen’.

Deze uitgave telt 104 pagina’s en kost € 8,95. Te bestellen via www.elsevierweekblad.nl/ruudlubbers of via telefoonnummer 085-8888151. Vanaf 22 februari ook te koop in de boek- en tijdschriftenhandel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.