Politiek

Christianne van der Wal nieuwe VVD-voorzitter

25 november 2017Leestijd: 1 minuut

Christianne van der Wal is zaterdag door de VVD-leden gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Zij versloeg haar enige concurrent Bram Kool met 73 procent van de stemmen.

Het nieuws werd bekendgemaakt op het VVD-congres in Nieuwegein. De leden van de partij konden van 7 tot 17 november digitaal of per telefoon hun stem uitbrengen. In totaal werden ruim zesduizend stemmen uitgebracht.

Van der Wal behoort tot de 100 intimi van Mark Rutte

>> Bekijk hier de volledige lijst

Van der Wal volgt Henry Keizer op. Die legde in mei zijn functie neer na beschuldigingen dat hij zich als uitvaartondernemer zou hebben verrijkt. Van der Wal (44) was al bestuurslid van de VVD. Zij is ook wethouder in Harderwijk.

Van der Wal was de kandidaat van het partijbestuur. Kool was naar voren geschoven door het VVD-netwerk Liberaal Groen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.